На Тернопільщині зафіксували випадок захворюваності на малярію. Про це повідомляють фахівці обласного лабораторного центру МОЗ України. Інфекцію виявили у жителя Тернополя.

«Ми  провели ентомологічні дослідження та фенологічні спостереження з метою оцінки наявності ризику передачі малярії від хворого до інших жителів міста. За результатами цього моніторингу, встановили, що станом на 25.05.2018 року на території м. Тернополя наявні лише комарі виду Аедес та Кулекс, які не є переносниками малярії,  комарів виду Анофелес, які є переносниками  малярії –  не виявили. За місцем проживання хворого, в інших  прилеглих будівлях, наприклад підвальних приміщеннях та водоймах паркових зон – виплодів комарів теж не зафіксували. Тому, загрози передачі малярії на території  міста – немає», – повідомляють лікарі обласного лабораторного центру МОЗ України. 

Катерина Богуславська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #комар, #малярія, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: