Під час VI «Наукових пікніків» показали чим будуть «оздоровлювати» Тернопільський став (Фото)

Опубліковано:
28 Травня, 2018

Театральна площа на чотири години стала Науковою площою. Експерименти, майстер-класи, рух іі розвиток, робототехніка, анімація-мультиплікація, хімія, фізика, механіка, дрони у повітрі – справжнє свято відбулось завдяки слаженій роботі колективу однодумців Центру Науки Тернополя

У святковий день свято відкрила спільна молитва, вулицями міста пройшли в урочистій ході мажоретки у супроводі духового оркестру.

Після початку події всі намети запрацювали та були наповненні школярами і не тількі – очільники міста і області також спробували себе у цікавій науці. Особливою увагою користувався намет з експозицією присвяченою очистним технологіям спеціально розробленим для Тернопільського блакитного велетня – рукотворного 500-річного ставу. У чисту воду дослідники вилили рідину зеленого кольору – це саме ті мікроводорості, які, кажуть, взмозі повернути здоров’я воді штучної водойми. Винахідник Василь Грубінко очікує покращення екологічної ситуації навколо ставу вже наприкінці цього літа.

Спеціально для Наукових пікніків об’єднались та провели майстер-клас з анімації гуртки з Тернополя та Бережан “Студія Руда Миша” та “Студія Равлик” – діти з захопленням створювали свої перші анімації, користуючись своїми гаджетами. Таку технологію розробив мультиплікатор з Києва Тарас Москаленко – тернополянам її представили під час нещодавного фестивалю “Кінохвилька”.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #досліди, #наукові пікніки, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: