Тернопільська «Молокія» потрапила в скандальну історію

27.05.2018 23:43   Джерело: ekoinspternopil.gov.ua
Опубліковано : Настя Острозька

"Тернопільський молокозавод" та "Радехівський цукор" уклали договір, за яким відходи від молочних продуктів будуть виливатися на поля фільтрації Чортківського цукрового заводу.

Виконавцем послуг з перевезення і видалення сироватки визначено ТОВ «ІТ сервіс Астра». Саме водії цих машин самовільно або за вказівками неодноразово зливали сироватку у недозволених місцях на території Збаразького, Зборівського, Козівського, Тернопільського районів. І це лише ті випадки, які були зафіксовані Державною екологічною інспекцією у Тернопільській області.

На території Козлівської сільської ради нараховано збитки за забруднення землі на суму 803,983 тис. грн. та в кінці лютого 2018 р. за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 239, матеріали направлено до ГУНП в Тернопільській області. Досудове розслідування триває. Проте це не заважає цим самим водіям здійснювати аналогічні злочини за тими ж схемами з підвищеною обережністю, додатковим супроводом легкових автомобілів і з інструкціями як діяти в екстремальних ситуаціях.

Читайте також

В Борщеві на Тернопільщині – екологічна катастрофа
На Тернопільщині прокуратура вимагає визнати недійсним договір, незаконно укладений управлінням ТОДА
Церковний скандал на Тернопіллі: Опальні монахи УГКЦ передали Папі Франциску власні докази

24 травня 2018 року, близько 3 години ночі Інспекцією на об'їзній дорозі м. Тернополя неподалік ТРЦ «Подоляни» зафіксовано факт зливу сироватки водієм вантажного автомобіля з цистерною ТОВ «ІТ сервіс Астра», на якого складено 2 протоколи про адміністративні правопорушення за ст.ст. 52,82 КУпАП. Злив сироватки припинено. Після 20-ти кілометрових «маневрів» у нічний час під супроводом Інспекції автомобіль із сироваткою повернувся на територію ПрАТ «Тернопільський молокозавод».

Матеріали надіслано до ГУНП в Тернопільській області для долучення до матеріалів попередньої кримінальної справи.
Інспекцією надіслано припис ПрАТ «Тернопільський молокозавод» з вимогою розірвання договору із ТОВ «ІТ сервіс Астра» та здійснення контролю і недопущення видалення власних відходів у недозволених місцях.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ekoinspternopil.gov.ua  

Коментарі