Тернопільщина отримала новий генеральний план для розвитку території

Опубліковано:
25 Травня, 2018

Публічне представлення Схеми планування території Тернопільської області відбулося в обласній державній адміністрації. Фактично це генеральний план нашого регіону, який визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови, використання територій адміністративно-територіальних одиниць області та їх окремих частин.

За словами начальника управління містобудування та архітектури ОДА Володимира Харченка, Схема планування території області містить принципові рішення з функціонального зонування території за видами переважного використання, планувальної організації території, взаємопов’язаного комплексного розміщення основних об’єктів промисловості, транспорту та інженерної інфраструктури, захисту населених пунктів від небезпечних геологічних і гідрогеологічних процесів, охорони навколишнього природного середовища та культурної спадщини, формування національної екологічної мережі.

Читайте також

Розвиток Тернопільської області не стоїть на місці
Тернопільщина вимирає?

Він поінформував, що необхідність розроблення Схеми планування території Тернопільської області виникла у зв’язку з закінченням терміну дії попередньої роботи, яка була розроблена Українським державним інститутом проектування міст «ГИПРОГРАД» у 1977 році.

«Новий генплан регіону дозволить створити та підтримувати сприятливе життєве середовище, забезпечувати сталий соціально-економічний розвиток, задовольняти інтереси громадян в усіх сферах життєдіяльності, створювати робочі місця, покращувати інфраструктуру населених пунктів, визначати території для містобудівних потреб, надавати населенню високоякісні і доступні адміністративні, соціальні та інші послуги, узгоджувати інтереси держави та територіальної громади», – зазначив Володимир Харченко. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #генеральний, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #область, #план, #розвиток, #території, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: