В Тернополі визначено переможців регіонального етапу конкурсу шкільних малюнків «Я маю право»

23.05.2018 18:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

21 травня 2018 року в Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області відбулося засідання регіональної експертної комісії у Тернопільській області з проведення конкурсу шкільних малюнків «Я маю право», приуроченого до Дня захисту дітей.

Всього для участі в Конкурсі подано 92 роботи.

У своїх малюнках учні відобразили своє баченням на правову тематику, зокрема право на життя, освіту, медичне обслуговування, працю, відпочинок, сім’ю, піклування, вільне спілкування, свободу совісті, думки тощо.

Метою Конкурсу було сприяння формуванню у свідомості дітей позитивного образу права, правової свідомості та правової культури.

Конкурс проводився Головним територіальним управлінням юстиції у Тернопільській області спільно з Координаційною радою молодих юристів Тернопільської області при Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області.

У конкурсі взяли участь діти області різних вікових груп за такими номінаціями: Молодша група. Індивідуальна робота; Середня група. Індивідуальна робота; Старша група. Індивідуальна робота.

До складу регіональної експертної комісії Конкурсу увійшли: Вовк Тетяна Василівна - перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області – голова регіональної експертної комісії; Василишин Сергій Орестови – голова відділу образотворчого мистецтва Тернопільської обласної профспілкової школи мистецтв; Вербіцька Ірина Орестівна – викладач кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та  методики їх викладання факультету мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка; Джигринюк Уляна Андріївна – голова Тернопільського осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України; Дмітрух Микола Антонович – Заслужений художник України, старший викладач Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука; Зварич Ганна Володимирівна – заступник начальника управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації; Маланчук Ірина Йосипівна – головний інспектор шкіл Управління освіти і науки  Тернопільської міської ради; представники Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

Читайте також

Талановитий фотограф з Чотківщини, переміг в номінації у конкурсі «Природа – наш дім, а ми – господарі в нім»
Тернополянка взяла участь у конкурсі краси для слабочуючих

«За Положенням про конкурс ми, як організатори, мали би нагородити лише дев’ятьох переможців: за перше, друге, третє місця у трьох вікових категоріях, – зазначила перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Тетяна Вовк.  –Але ми, як учасники журі, переглянули всі роботи, що надійшли на конкурс й вирішили розширити коло нагороджених. Адже насправді малюнків, гідних відзначення було значно більше».

Переможцями Конкурсу стали:

У номінації «Молодша група. Індивідуальна робота»:

І місце – Гуменюк Вікторія Михайлівна, малюнок з назвою «Я маю право на щасливе дитинство»;

ІІ місце – Карпик Марія Сергіївна, малюнок з назвою «Казка «Коза Дереза»»;

ІІІ місце – Будяну Яна Анатоліївна, малюнок з назвою «Колобок».

Відзначили в окремій номінації «Оригінальний малюнок» роботу Смолінської Софії Анатоліївни, малюнок з назвою «Я маю право на чисте довкілля!».

У номінації «Середня група. Індивідуальна робота»:

І місце – Білоус Анастасія Юріївна, малюнок з назвою «Право на свободу»;

ІІ місце – Мушій Уляна, малюнок з назвою «Кожна дитина має право на любов і піклування»

ІІІ місце – Шульгач Діана Андріївна, малюнок з назвою «Право на сім’ю»

Відзначили в окремій номінації «Оригінальний малюнок» роботу Сівозад Анастасії, малюнок з назвою  «Вони хочуть жити».

У номінації «Старша група. Індивідуальна робота»:

І місце – Валіон Романна, малюнок з назвою «Я маю право на чисте довкілля»;

ІІ місце – Максимюк Анжеліка Іванівна, малюнок з назвою «Я маю право на мирне життя»;

ІІІ місце – Колісник Катерина Ігорівна, малюнок з назвою «Право – це наш захист».

Відзначили в окремій номінації «Оригінальний малюнок» роботи:

Корнаги Тетяни Ігорівни, малюнок з назвою «Всі діти мають право на розвиток талантів!»;

Бриняк Марти, малюнок з назвою «Я маю право на життя»;

Фенц Анастасії, малюнок з назвою «Я маю право на мрію».

Переможців регіонального етапу конкурсу буде нагороджено  01 червня 2018 року дипломами I, II, III ступенів, із зазначенням відповідної номінації та відзначено в окремій номінації «Оригінальний малюнок» відібрані роботи.

Усі учасники конкурсу отримають подяки за участь у регіональному етапі всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків «Я маю право», приуроченого до Дня захисту дітей у Тернопільській області.

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі