Незвичний бізнес на селі: японська капуста з Деренівки

Опубліковано:
23 Травня, 2018

Мініатюрну зелень і трави вирощують самі та батькам Богдану та Марині Гаригам з Деренівки Теребовлянського району запропонували  діти син Семен та його дружина Яна- випускниця Київського національного університету біоресурсів і природокористування, за дипломом – агроном. За методом гідропоніки молоде подружжя вирощує в теплицях міні- зелень: салат, листковий буряк, базилік, руколу, маш- салат та мангольд , мазуну- японську капусту.

– Міні- зелень для перших страв. салатів. прикрас охоче купують городяни. вона майже у двічі дорожча. і не вимагає великих людських і фінансових затрат,- каже Яна Гарига. В тепличному арсеналі є також розмірон, росма, мініатюрний соняшник, кукурудза, горошок, гірчиця, амарант або усім відома щириця.

Не відмовилися ентузіасти незвичного бізнесу в Деренівці від традиційних ранніх овочів, які висівають, доглядають і реалізують на ринках Тернопільщини та сусідніх областей. Зокрема помідори. перець, баклажани, ротунду , на зелене перо- цибулю, ранню капу сту.Це все- таки прерогатива  старших Гариг-Богдана і Марини. Доречі  бізнесмени самі собі знайшли « нішу» в умовах ринкової економіки на селі, що сьогодні переживає масове безробіття, низький рівень демографічної ситуації та масовий бум  трудової міграції працездатного населення Тернопільщини та Західної України.

Ярослав Бачинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бізнес, #деренівка, #капуста, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #японська
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: