Теренова гра «Легенда УПА» вкотре об’єднала сотні школярів з Тернопільщини (Фоторепортаж)

23.05.2018 09:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

Традиційна щорічна теренова гра «Легенда УПА» відбувалась упродовж 18-20 травня поблизу села Зеленче, що на Теребовлянщині.

Упродовж двох днів діти та молодь випробували себе у змаганнях формату таборування, які передбачали інтелектуальний, туристичний та творчий етапи.

Гра присвячена легенді, згідно якої у травні 1945 року сотня УПА отримала завдання переправити у Карпати прапор штабу. Під час виконання наказу воїни потрапили у засідку в теребовлянських лісах і загинули там.

Завітав на гру «Легенда УПА» й народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк, який подякував організаторам та відзначив важливість проведення військово-патріотичних змагань.

– Сьогодні ви будете великою командою, як багато років тому воїни УПА. Тоді такі самі молоді патріоти, не замислюючись, віддали своє життя за Україну. Те, що ви сьогодні берете участь у змаганнях – велика справа, адже «Легенда УПА» – це не тільки гра, а – спілкування і прагнення зробити нашу державу справді незалежною. Завдяки цьому заходу ви отримаєте корисні навички, які зможете використовувати у повсякденному житті. Також тут ви можете здобути друзів, які у складних ситуаціях підставлять плече. Своєю участю у «Легенді УПА» ви даєте усім зрозуміти: хто не знає історії, той не вартий своєї Батьківщини. Вірю, що наступного року чисельність учасників буде вдвічі більшою, – звернувся до учасників Микола Люшняк. 

Першість у грі «Легенда УПА» здобула команда Байковецької ОТГ, друге місце посіли юнаки та юнки з Бережанського району, третє – команда із Борщівщини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі