Урочистий Молебень до Пресвятої Богородиці у Великогаївській церкві відслужив Владика Василь Семенюк

21.05.2018 13:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Травневі дні у житті християнської спільноти особливі, адже віряни в особливий спосіб вшановують Пресвяту Богородицю і через Молебень просять у Неї заступництва. Упродовж місяця християни звертаються до Богородиці як з молитвами так і з проханнями. У народі ці молебні називають ще «маївками». Урочистий Молебень до Пресвятої Богородиці  недільного надвечір’я  у церкві Пресвятого Серця Христового УГКЦ, що у Великих Гаях,  провів архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василь Семенюк.

Зустріти Владику зібралась чисельна громада мешканців села. Разом з ними – отець Володимир Хома – настоятель церкви Пресвятого Серця Христового УГКЦ, отець Роман Гриджук – настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, семінаристи, школярі, парафіяни. За давньою українською традицією Владику Василя Семенюка вітали пишним короваєм та квітами голова Великогаївської ОТГ Олег Кохман та директор місцевої школи Оксана Кость. Побачивши багато діток, Владика відразу пішов до них і щедро їх благословив. Дівчатка встеляли дорогу пелюстками живих квітів. Хресна хода рушила до церкви, де Владика відслужив Молебень.

До слова. Традиція травневих молінь до Богородиці давня. Це кінець ХІІІ століття. А вперше травень назвали «місяцем Марії» у Німеччині, згодом – в Італії, пізніше – у Польщі.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі