Майже тридцять вишиванок отримали малюки, які стали учасниками акції «Народжені у вишиванках»

Опубліковано:
20 Травня, 2018

У Всесвітній день вишиванки на Тернопільщині відбулася акція «Народжені у вишиванках» на Тернопільщині. Цього дня було передано вишиванки для новонароджених в день чи переддень свята в пологових будинках Тернопільської області і міста Тернопіль. Міжнародна ініціатива громадської організації «Всесвітній день вишиванки» була підтримана у цьому році Тернопільською обласною радою у партнерстві з етногалереєю «Спадок». Загалом в Україні до акції долучилося понад 40 населених пунктів. Захід «Народжені у вишиванках» розпочато цього року і вже має свою географію – у Канаді, Туреччині, Австралії, Сербії, Таїланді.

null

 

null

Майже тридцять маленьких мережених сорочечок отримали новонароджені хлопчики та дівчатка у перинатальному центрі Тернопільської міської лікарні № 2 від голови обласної ради Віктора Овчарука, співорганізатора проекту етногалерея «Спадок» та Благодійного фонду родини Демкур.

null

 

null

«Обласна рада радо підтримала Всеукраїнську акцію подарунку вишиванки новонародженим. Гадаю, це правильно. Адже в українській вишивці записано глибинний код нашого народу: тут і сила української землі, її тепло та багатство, непоборність та волелюбність нашого народу, разом з тим, це – неабиякий оберіг від всього злого. Тож нехай малюки ростуть здорові, розумні, вродливі на радість батькам, на славу Україні», – зазначив Віктор Овчарук.

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вишиванка, #Демкура, #дитина, #немовля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: