Населення країни демонструє тенденцію до вимирання. При цьому більша частина смертей сталася, внаслідок окупації Криму і частини Донбасу.

Про це інформує “Рупор“.

Заступник директора Інституту демографії та соціальних досліджень НАНУ Олександр Гладун прокоментував намір уряду провести перепис населення. За його словами, за це з бюджету країни доведеться виділити чималу суму, проте “інформація того варта”

За попередніми розрахунками, на всі роботи по перепису населення, аж до 2020 року, потрібно приблизно 2 мільярди гривень. Якщо розподілити на роки, то це для України не дуже велика цифра, тому що, наприклад, дефіцит Пенсійного фонду – 120-140 мільярдів,
– зазначив Гладун.

Демограф підкреслив, що інформація, отримана після перепису населення допоможе вирішити ряд питань. Крім оцінки змін в країні з 2001 року інформація про чисельність населення допоможе при складанні демографічних прогнозів, які потрібні органам державної влади та науці.

Він також нагадав, що результати перепису містять дані про освітній рівень українців, етнічний склад держави, мовну структуру, міграції та народжуваність.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #населення, #Україна
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: