У Києві затримали небезпечну банду, серед яких були співробітники поліції

Опубліковано:
19 Травня, 2018

Правоохоронці встановили, що банда була підконтрольна одному з кримінальних авторитетів і вчиняла тяжкі та особливо тяжкі злочини. Спільниками злочинців виявились діючі та колишні поліцейські. Банда діяла у Києві та на Київщині. 

Про це інформує Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України, – повідомляє expres.ua.

Департамент внутрішньої безпеки НПУ задокументував низку злочинів, які вчинили учасниками банди та окремі співробітники кримінального блоку поліції Київщини. Наприклад, до цих поліцейських звернувся за допомогою чоловік, у якого злочинці вимагали чималу суму грошей, погрожуючи фізичною розправою.

Однак замість допомоги, перевертні самі почали залякувати чоловіка і змусили його переписати на підставну особу власний позашляховик у якості відкупу. У іншому випадку спільники за вигаданими підставами, сфабрикувавши матеріали кримінального провадження, відібрали у мешканця Київської області «BMW X-6» та 20 тисяч доларів США.

На рахунку перевертнів у погонах низка подібних злочинів. Зібрані матеріали щодо злочинних дій учасників банди, в тому числі поліцейських, скерували до Головної військової прокуратури ГПУ. Слідчі ГВП ГПУ розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.186 (Грабіж), ч.3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.4 ст. 189 (Вимагання), ч.1 ст.289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.1 тс.115 (Умисне вбивство), ч.1 ст.256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), ч.3 ст.28 (Вчинення злочину злочинною організацією)ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю), ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч.4 ст.187 (Розбій), ч.5 ст.185 (Крадіжка), ч.4 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України.

Правоохоронці провели спецоперацію по затриманню 6 найбільш активних фігурантів банди, двох діючих співробітників поліції та їхнього колишнього начальника, які працювали разом з кримінальниками. Під час обшуків правоохоронці вилучили незареєстровану зброю та набої до неї (один з головних злочинців у ході затриманні викинув з вікна свого помешкання барсетку з пістолетом, готовим до стрільби), наркотики, гроші у різній валюті та vip-автомобілі.

У поліцейських-перевертнів вилучили 2,5 тисячі доларів США, майже 10 тис грн, трекери, телефони та державні номерні знаки з чужих автівок. Затриманим оголошено підозру, зокрема співробітникам поліції – за ч.4 ст. 189 (Вимагання) та ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації) ККУ. Суд відправив усіх учасників банди під варту на 60 діб, без права внесення застави.

Під час слідства встановлять інші злочини, до яких причетна банда.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #банда, #затримали, #київ, #поліція
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: