У Тернополі з 18 до 20 травня святкуватимуть День Європи

Опубліковано:
17 Травня, 2018

На святкування для гостей і жителів міста підготували цікаву та насичену програму, повідомляє сайт Галас.

Розпочнеться святкування з урочистої церемонії підняття прапора Європейського Союзу за участю керівництва області, військовослужбовців, студентства та державних службовців 18 травня о 09.00 год біля входу в обласну раду та облдержадміністрацію. А протягом наступних двох днів передбачено святкову концертну програму.

Так, 19 травня на Театральному майдані міста Тернопіль протягом дня відбуватиметься низка заходів з нагоди відзначення Дня Європи: «Дні Литовської культури», мистецьке свято «EUROPE DAY», концерт «Євромандри» за участю муніципального духового колективу «Оркестра Волі», конкурс дитячих малюнків «Європа – очима дітей».

О 19.00 год на Театральному майдані за підтримки облдержадміністрації та Тернопільського національного економічного університету відбудеться концерт «День Європи».

Також протягом святкування в Тернопільській області перебуватимуть офіційні делегації Литви, Польщі, Чехії та інших іноземних держав.

Впродовж 19-20 травня на вулиці Гетьмана Сагайдачного в Тернополі проходитиме фестиваль вуличної музики та концертна програма «Світові хіти» за участю муніципального Галицького камерного оркестру.

-День Європи — це свято, що відзначається в країнах Європейського Союзу 9 травня, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року. Відзначення цього дня в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації, – наголосилазаступник начальника управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу Тернопільської облдержадміністрації Наталія Зарицька.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дні європи, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #святкування, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: