На крилах творчості й натхнення – колиска таланту

Опубліковано:
17 Травня, 2018

Художні полотна завжди оповиті для мене таїною нерозгадуваності і якоїсь недосяжності. Щоразу, дивлячись на одне й те ж мистецьке полотно, пізнаю все нові й безмежні обрії творчості і дивуюсь: який Божественний дар мають у своїх руках майстри пензля! Але ж чи тільки в руках? Насамперед – у серці, яке є колискою того таланту. А руки, звісно, то вже  інструмент.

Ось такі піднесені думки виникали одна за одною, коли прагнула зануритись у творчий і неповторний світ двох звичайних і, водночас, незвичайних юнаків, молодих художників, учнів Вищого професійного училища технології та дизайну – Богдана Чумака і Тараса Рудика. Можна тільки уявити, яка радісна подія відбулась у їхньому житті: перша мистецька виставка. На вернісажі, який презентувався у тернопільській Етно-бібліотеці №4, представлені різні за жанровою тематикою полотна. Переважають пейзажі та портрети. Професійна манера виконання у такому юному віці, чесно, вражає. Варто віддати належне їхньому викладачеві Надії Кармазин, яка, радіючи за своїх учнів, поділилась з присутніми: «Надзвичайно працьовиті хлопці, мені з ними легко працювати». Справді, талант помножений на бажання йти до мети, плюс вперта праця над собою, завжди приведуть до успіху. На відкриття виставки прийшли батьки Богдана і Тараса: Оксана і Юрій Рудики та Людмила Чумак. І це було дуже символічно, адже того дня світ відзначав Міжнародний День сім’ї. А хто, як не батьки, допомагали своїм дітям формувати світогляд прекрасного. Якраз вони й були першими свідками того, як їхні сини тягнулись до мистецтва малювання у шкільні роки.

На мистецьке свято завітали друзі, одногрупники. Викладач-методист Надія Бондзюх презентувала навчальний заклад, в якому навчаються юні художники. Враженнями ділились кандидат мистецтвознавства, викладач кафедри мистецтва і дизайну ТНПУ ім. В. Гнатюка Світлана Вольська, заслужений діяч мистецтв України Михайло Кузів, голова міської «Просвіти» Дарія Чубата. А враження і почуття у всіх – найсвітліші. Створювати святкову атмосферу своїми виступами допомагали студенти музичного училища ім. С. Крушельницької, лауреати Всеукраїнських та Міжнародного конкурсів Марія Михайлюк і Богдан Коваль.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #картина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рудик, #тернопіль, #тернопільські новини, #чумак
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: