Столична влада знову взялась за боротьбу з любителями хильнути чарку. З початку червня вводить заборона на продаж спиртного у вечірньо-нічний практично в усіх точках продажу: супермаркети, заправки та ін..

Про це повідомили представники Київської міської адміністрації.

За словами радника київського міського голови Дмитра Білоцерковця, незначний розмір штрафів, які нині існують, не вирішує проблем. І це одне з головних завдань, яке стоїть перед міської радою.

“У Києві це запрацює до 1 липня. Ми зареєстрували проект рішення і запропонували всім фракціям міськради підтримати це рішення”, – розповів заступник мера.

“На сьогоднішній день ми бачимо, що штраф буде тільки 1700 грн. Я говорю про те, що потрібно запускати механізм, коли є хоча якась відповідальність і її потрібно посилити. Єдина відповідальність, яка буде працювати, це якщо ДФС в регіонах буде мати повноваження, коли мережі не виконують рішення місцевих рад, анулювання ліцензій на продаж алкоголю. Тоді відразу буде результат “, – вважає нардеп.

Ще однією невирішеною проблемою у столиці залишається продаж алкоголю у МАФах. Втім, за словами Білоцерковця, цю проблему вдалося вирішити на 90%.

 

“Зараз ми говоримо про те, що з’являються повноваження щодо відповідальності і вже можна буде штрафувати тих, хто не виконує рішення місцевих рад, можна міськрадою буде встановити обмеження на продаж алкоголю вночі в капітальних спорудах – великих мережах, супермаркетах”, – уклав Білоцерковець.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алкоголь, #заборона, #закон, #київ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: