1. Спілкування.
Хоча американці і дуже доброзичливий народ, глибокого спілкування від них не чекайте. Їм плювати на ваші проблеми. Ви ніколи не зможете сидіти з американцем на кухні і, попиваючи чай, розмовляти по душам. Вони завжди будуть тримати вас на відстані витягнутої руки. Вони з радістю погодяться випити з вами пива, поїхати на природу або потусуватися до клубі, але не більше того. Люди можуть посміхатися, говорити, як вони раді вас бачити, але думати зовсім протилежне. Лукавість в сучасному американському суспільстві стала вже нормою життя. Але знову ж таки є винятки з правила – людей, які вам щиро допомагали і бажали добра, в Америці можна зустрів чимало.

2. Медицина.
У США краще взагалі не хворіти – лікування тут коштує дуже дорого. Виклик швидкої допомоги, якщо у вас немає страховки, обійдеться в 400 доларів. Так що ще сто разів подумаєш, навіть якщо зламав ногу, викликати швидку або дошкандибав до лікарні самому. Сама базова страховка починається від 100 доларів на місяць і покриває тільки глобальні випадки, такі як автомобільна катастрофа. Все інше ви повинні будете оплачувати зі своєї кишені. Зубний лікар тут теж не з дешевих – в середньому найпростіша коронка коштує 2000 доларів!

3. Освіта.
Освіта дуже дороге. Батьки беруть позику і виплачують її протягом усього свого життя. Якість освіти тут теж дуже сумнівне. Звичайно є можливість вчитися майже безкоштовно в такі місцях, як ком’юніті коледж, який підтримується державою, але таке утворення не престижно, і диплом не буде цінуватися роботодавцями.

4. Кредити.
Все життя пересічних американців побудована на кредитах. Будинок, машини, освіту – на все це беруться позики. Якщо з вами щось трапляється, це нікого не цікавить. Приходить поліцейський і просто виганяє вас з дому, забирає машину – адже на час виплати кредитів все це належить банку, а не вам. Були випадки, коли і після 30 років виплат людей виганяли з дому. Існує величезна пропозиція кредитних карт на вигідних умовах, які підштовхують своїх володарів до незапланованих покупок. У багатьох людей борг по кредитках становив від 15.000 $ до 25.000 $ і найсмішніше, що витрачали вони ці гроші на свої повсякденні потреби – їжу, одяг, подарунки і бензин. Тепер вони щомісяця платять скажені відсотки по картах і ніяк не можуть вибратися з кредитного рабства.

5. Громадський транспорт.
У багатьох штатах ви його не знайдете. Все зав’язано на автомобілях. Якщо у вас зламалася машина, добиратися до пункту призначення на автобусах можна годинами. Звичайно з появою таких сервісів як UBER, стало набагато легше. Але все одно, іноді не вистачає метро.

6. День бабака.
Згодом від життя в США починаєш втомлюватися. Нічого особливо нового не відбувається. Все навколо тебе живуть днем ​​бабака. Ходять на роботу, в бари, на пляж, потім знову на роботу. І так кожного дня. У Каліфорнії погода майже не змінюється, варто вічне літо без зміни сезонів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #життя, #недоліки, #США
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: