У Тернополі сотня людей виступила проти корупційної виборчої системи Януковича (Фото)

15.05.2018 20:43   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Настя Острозька
У Тернополі небайдужі жителі, активісти та представники громадських організацій і політичних сил вийшли 15 травня під Тетрнопільську облраду, аби підтримати реформу «Ні! Виборам за законом Януковича», повідомляє сайт Тернополяни.

Люди із прапорами в руках вимагали змінити в Україні корупційну виборчу систему та прийняти нове законодавство із пропорційними виборчими списками.

Читайте також

На Тернопільщині співмешканець жінки зарубав її брата (Відео)

Важливо, що міжнародні експерти, зокрема Венеціанська комісія рекомендували Україні прийняти Виборчий кодекс. Ми закликаємо нині всіх учасників акції підписати звернення про вимогу проведення парламентських виборів за пропорційною системою з відкритими регіональними списками. Ми також закликаємо депутатів Тернопільщини направити звернення до Верховної Ради України, в якому буде висунута вимога найближчим часом прийняти кодекс, — наголосила координаторка ГО «Центр UA» в Тернопільській області Юлія Ковальчук.

Пані Юлія зауважила, що однією з передвиборчих обіцянок Петра Порошенка було прийняти нову виборчу систему, проте нині досі діють норми, які були ухвалені за часів Януковича. За словами Юлія Ковальчук, необхідно прийняти Виборчий кодекс у другому читанні, адже незабаром відбудеться волевиявлення народу.

Цього ранку підтримав учасників акції і керівник Центру громадського моніторингу та аналітики Василь Томчин.

— Нова Виборча система сприятиме тому, що політики, кандидати, народні обранці не зможуть маніпулювати думкою громадян. Це убезпечить нас від підкупів людей продуктами, наприклад гречкою. Я вважаю, що коли політичні сили та громадські організації об’єднаються, вони покажуть державним діячам, що разом є сильні, мають свою думку, позицію. Спільними прагненнями вони підтримають тих парламентарів, які борються в уряді за прийняття Виборчого кодексу, та допоможуть їм таки «дотиснути» високопосадовців, аби ті прийняли документ, звернувся Василь Томчишин.

Варто зазначити, що під час акції протесту учасники підписали звернення про вимогу проведення парламентських виборів за пропорційною системою та передали його Тернопільській обласній раді.

Фото: Тернополяни
Фото: Тернополяни
Фото: Тернополяни
Фото: Тернополяни
Фото: Тернополяни
Фото: Тернополяни

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі