У «Центрі науки Тернополя» дітей вчили створювати роботів

14.05.2018 12:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Понад 40 викладачів та студентів тернопільських навчальних закладів, а саме: технічного та педагогічного університетів, технічного та Галицького коледжів і станції юних техніків, принесли до «Центру Науки» різноманітні пристрої, які можуть рухатися, створювати світлові та звукові ефекти. Вони демонстрували юним тернополянам як працюють ці винаходи та наскільки нескладно їх зробити власноруч. Наприклад, серед приладів були мініавтомобілі із дистанційним керуванням, рухомі павуки, сенсорне фортепіано та інші. Так в обласному центрі відзначили День робототехніки. Хлопці і дівчата, які прийшли на захід могли самотужки спробувати, як працюють роботи і побачити з чого і за яким принципом вони зроблені.

«Ми організували цей захід для того, щоб дітей і молодь Тернополя заохотити до науки і показати, що це легко і цікаво. Можливо серед наших глядачів хтось захоче у майбутньому створити свій винахід і це йому вдасться», - розповідає координатор заходу, доцент кафедри ТНТУ ім. І.Пулюя Юрій Лещинин.

Хлопців і дівчаток до «Центру Науки» у День робототехніки прийшло близько сотні і кожен для себе побачив і дізнався щось цікаве:  

«Мені дуже тут сподобалося, найбільше запам’яталася мені машина, яка їздить за допомогою дистанційного керування, управляти нею можна лише за допомогою однієї кнопки. Я б також хотів спробувати зробити такий автомобіль вдома, лише треба, щоб хтось мені допоміг», - каже учасник заходу Віталік. 

День робототехніки у Тернополі відзначили вперше.

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі