Лоти благодійного аукціону Файного міста продавали під музику Галицького оркестру (Фото)

Опубліковано:
14 Травня, 2018

У Тернополі вперше проходив “Благодійний аукціон файного міста” – так назвали його організатори волонтерки Олена Кльоб і Вікторія Іванова. Ідея зібрати чималу суму, а саме 100 000 гривень на купівлю двокамерного зовнішнього електрокардіостимулятора на аукціоні виникла півроку тому. І ось у суботу 12 травня гостям аукціону презентували виставку картин, які творчі люди безкоштовно передали заради благої мети організаторам. Картини приїхали з різних куточків України та з-за кордону. Про акцію митці дізнались через соціальні мережі. Двокамерний зовнішній електрокардіостимулятор медичний прилад, який під час перебування людини у реанімації відразу після операції на відкритому серці допомагає відновити нормальний ритм головного двигуна організму. За словами Василя Бліхара головного лікаря Тернопільської університетської лікарні у Тернополі оперативного втручання на серці потребують біля двух тисяч пацієнтів. Перші такі операції вже успішно зроблені у новому кардіологічному відділенні лікарні. Підтримати акцію прийшли медики, небайдужі люди, тернополяни різного віку. Скринька для благодійних пожертв приймала гроші від тих людей, хто не планував купити картину, адже початкова ціна картин-лотів 1000 грн.

Волонтерки об’єднали навколо себе небайдужих людей біля двох років тому. Спільними зусиллями спільнота благодійників закуповує дороговартісні медичні інструменти та апаратуру, яку предають у лікарні міста. “Так ми допомагаємо відразу великій кількості людей з проблемами здоров’я, тому що визначитися кому персонально передавати кошти на лікування дуже складно”, поділилась Вікторія Іванова. Вікторія працює у салоні краси, мама двух діточок, волонтерством займається із задоволенням, саме так втілює своє бажання змінити цей світ на краще вже сьогодні.

Олена Кльоб: “Ми приємно вражені і безмежно вдячні усім, хто знайшов час і гроші, щоб підтримати нашу ідею. Навіть не очікували, що продамо лотів на таку суму. Тоб то чверть суми в нас вже є. Це був справжній аукціон. Найдорожче продали картину за 2700 грн.”

Аукціон організаторки планують проводити щороку.

Усі картини будуть шукати своїх власників і після аукціону, і прилад обов’язково буде закуплений, знайти аукціон не важко – просто наберіть у пошуковику “Благодійний аукціон файного міста”, адже не усі зацікавлені тернополяни змогли відвідати захід. Для тих, хто був присутній звучала чудова музика у виконанні “Галицького оркестру”, пінилося шампанське у келихах та був накритий чудовий фуршетний стіл. 

null

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аукцион, #благодійність, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: