«Батьківщинівці» Тернопільщини приєднались до встановлення рекорду України (Фото)

13.05.2018 21:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Пів сотні партійців з усіх районів області приїхали на Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки у Тернополі.  На святі зареєстрували рекорд України - «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації».

«Я дякую всім партійцям, які стали учасниками цього масштабного дійства.  350 депутатів, не залежно від політичних поглядів об’єднались у добрій справі. От звернуть увагу, у кожного району – своя автентична вишиванка, це як своя душа», - ділиться враженнями Василь Деревляний, лідер «Батьківщини» на Тернопільщині.

«Я маю особливу для мене вишиванку, яку, уявіть собі, вишивав сам.  У 1989 році вступив в Українську Гельсінську спілку і мені було соромно ще за більшовицьких часів не мати вишиванки. Вишивав червоно-чорними нитками, бо це символ боротьби української нації за свою незалежність, свободу, за право бути господарем на своїй землі», - додає Василь Деревляний.

В Національному реєстрі це не перший рекорд з вишиванками, але перший з такою кількістю депутатів у вишиванках.

«350 депутатів зібрались на одній локації, але особливість рекорду в тому, що депутати одягнули вишиванки, - розповідає керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.  – Такого рекорду ще не було, щоб депутати були не організаторами, не партнерами, а учасниками флеш-мобу, і він вперше сьогодні вноситься до Національного реєстру рекордів України».

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі