Тернопільська етногалерея «Спадок» візьме участь у дипломатичному прийомі з нагоди Дня вишиванки

Опубліковано:
13 Травня, 2018

З нагоди Всесвітнього дня вишиванки Етногалерея приватної колекції родини Демкур «Спадок» запрошена Міністерством інформаційної політики України та громадською організацією «Всесвітній день вишиванки» до участі у дипломатичному прийомі «Українські амазонки» з презентаціями сучасного і автентичного національного вбрання жінками-військовослужбовцями, які виконують свій громадянський обов’язок на Сході України.

Під час заходу будуть представлені регіональні однострої з повною колекцією прикрас, самобутніх головних уборів, крайок, плахт, фартухів і вишитих сорочок Борщівщини (один весільний і один класичний строї для чоловіків і жінок Західного Поділля), Полтавщини, Київщини, Чернігівщини, Верховини, Покуття. Заставнівська колекція буде представлена під час огляду-фотосесії старовинних строїв з колекцій традиційного вбрання всіх регіонів України, яким понад 100 років.

Масштабність проведення цього заходу вражає. Для довідки:

14 травня 2018 року в Мистецькому Арсеналі (м. Київ, вул. Лаврська, 10-12) о 17:00 відбудеться урочистий захід – дипломатичний прийом «Українські амазонки» до Дня вишиванки за участі вищого керівництва держави та міжнародних дипломатів.

Вперше відбудеться етнопоказ за участі жінок (військових, волонтерів, військових журналістів), які служать в зоні ООС та є героїнями України. Жінки на подіумі продемонструють вбрання з вишитими мотивами відомих українських дизайнерів.

Концепція заходу:

– тканий рушник для урочистого проходу;

– 40 картин десяти сучасних живописців з усієї України (тематика – вишивка). У тому числі і роботи нашого земляка Шупляка Олега з Бережан;

– картини-полотна «Українські амазонки» (створені спеціально для заходу на замовлення МІП), на яких зображено сучасних жінок-військових із зони АТО у строях з півночі, півдня, заходу та сходу. ЕтноСпадок так само представляв строї для цієї найвідповідальнішої як для нас фото сесії за всю нашу діяльність;

– 3Д-маппінг Петриківського та Самчиківського розпису;

– огляд старовинних строїв з колекцій традиційного вбрання з регіонів України, яким близько 100 років.

Захід організовує Міністерство інформаційної політики України Міністерство інформаційної політики України разом з ГО «Всесвітній день вишиванки» Всесвітній день вишиванки.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #вишиванка, #Демкура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спадок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: