Як Роман Заставний «змусив» 11-класників вдягнути вишиванки?

Опубліковано:
12 Травня, 2018

З нагоди Дня вишиванки наше місто наповнилось українським вбранням. Але майорить різнобарвною вишивкою Тернопіль вже декілька років поспіль. Адже традицію вдягати національний костюм серед випускників шкіл обласного центру ввели ще десяток років тому. Ініціатором такого нововведення став тодішній міський голова, а тепер народний депутат Роман Заставний.

«Конкурс на кращий вишитий костюм започаткували не тільки, щоб продовжити українську традицію, а й матеріально нагородити за креативність в цьому напрямку», – розповідає екс-очільник Тернополя. «Щороку призери-випускники гарантовано отримували кілька тисяч гривень премії. А в 2010-му грошові премії за національне вбрання вручили цілим родинам 11-тикласників».

Роман Заставний також зазначає, що вишиті костюми спрощують школярам і їхнім батькам вибір випускного наряду. Політика тішить, що така національна традиція стала обов’язковою частиною тернопільського свята «Випускник».

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #випускний, #вишиванка, #заставний, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: