У парку в Тернополі смердить з дощового колектора на місці річки Рудка (Відео)

Опубліковано:
11 Травня, 2018

Дощовий стічний колектор у руслі річки Рудки, який має відводити зайву воду в Тернопільський став, вже довгий час в окремих місцях більше нагадує каналізацію. У місці, де запах постійно присутній, місцеві підприємці щілини заклали монтажною піною, адже поблизу тераса ресторанного закладу. Працівник установи Максим впевненний, що міська влада та управління парків має звернути на це увагу.

Громадська організація, яка свою діяльність пов’язує з захистом природи, ще два роки тому вже намагалась привернути увагу міста до стану колектора, адже вода по руслу тече прямо до ставу. Такий запах природозахисники пов’язують тільки з незаконними збросами каналізаційних стоків.

Громадський діяч Андрій Об’єщик переконаний – нещодавня загибель риби у Тернопільському ставі сталась через потрапляння у воду стічних неочищених вод. Чоловік написав заяву у поліцію. Матеріали мають бути приєднання до вже відкритого кримінального впровадження.

При візуальній перевірці громадські активісти дослідили у проблемному місті рух рідини з різким запахом в сторону ставу, саме тому викликали представників поліції, екологів та аварійну бригаду тернопільського водоканалу.

 

Забір води для аналізу з дощового колектору та зі ставу у місті можливого витоку забруднених вод буде підставою для ствердження чи присутні у воді каналізаційні стоки. Аналіз триватиме протягом тижня, а ось рівень кисню в воді з водойми за допомогою приладу був визначений практично миттєво.

Руслана Павлишин, начальник відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Тернопільській області зауважує – показник вище норми майже в два рази.

Річка Рудка перетворена на дощовий колектор ще у минулому столітті. По всій довжині вона вже заросла рослинами та водою наповнюється тільки у великі зливи. Рух води у суху погоду візуально не відмічається. Звідки і куди тече смердюча рідина під плитами у парку Шевченка залишається невідомим. Хто буде виплачувати місту збитки, нараховані екологами, також невідомо, адже дощових колекторів не має на балансі жодна установа Тернополя, стверджує Андрій Об’єщик керівник громадської організації протидія корупції та моніторинг екології «Скеля».

Репортер – Олена Мудра. Камера, відеомонтаж- Віталій Цицура

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #колектор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #річка, #рудка, #став, #стік, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: