На Тернопільщині депутати ОТГ намагаються зберегти дитячий оздоровчий табір від «зазіхань» районної влади

Опубліковано:
10 Травня, 2018

7 травня  відбулося виїздне засідання виконавчого комітету та депутатського корпусу Борсуківської сільської ради Лановецького району в оздоровчий табір «Лісова казка», що в селі Борщівка. Голова громади Іван Друзь, заступник головт, депутати та члени виконавчого комітету Борсуківської об’єднаної територіальної громади відвідали табір для обговорення з директором табору Степаном Дмітращуком питання, щодо списання басейну на території табору.

Як відомо, рішенням №512 від 19 квітня 2018 року «Про списання майна спільної власності територіальних громад сіл та міста Лановецького району», вирішено Лановецькою райрадою надати дозвіл комунальному підприємству «Оздоровчий табір «Лісова казка»» на списання майна, яке перебуває на балансі підприємства. Аналізуючи дане рішення списання відбувається з метою реалізації на металобрухт.

Директор табору пояснив, що змушений був застосувати крайні міри, оскільки потрібна нова плита на кухню (близько 20 тисячі гривень), і виручені гроші пішли б на її купівлю. Районна рада в свою чергу немає коштів для фінансування витрат. Виникає питання, для чого тоді районній раді «Лісова казка», якщо вона не в змозі профінансувати такі незначні, як для неї витрати, і керівництво змушене застосовувати крайні міри. Напевно в першу чергу потрібно думати і шукати шляхи відновлення та покращення умов в таборі. Мова йде про наших дітей, їхнє комфортне в ньому перебування. А що буде продаватися далі, якщо для прикладу зламається «холодильник»?

Іван Друзь нагадав, що Борсуківська ОТГ виносила пропозицію, щодо передання табору у власність громади, та районна рада відхилила дане прохання, аргументувавши це тим, що оздоровчий табір «Лісова казка» у спільній власності  Лановецького району.

Керівництво громади винесло пропозицію провести незалежну  експертну оцінку басейну.

«Пріоритетне право на купівлю має мати структура, яка хоче зберегти об’єкт. Залучення інвесторів для покращення умов, збереження, відновлення басейну, оскільки зруйнувати простіше всього» – коментує голова Борсуківської ОТГ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #батір, #борсуки, #борщівка, #іван друзь, #ланівці, #лісова казка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОТГ, #районна рада, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: