Чиновники розповіли, як будуть рахувати стаж для заробітчан: що треба знати

10.05.2018 08:43   Джерело: Politeka
Опубліковано : Новини Тернопілля

На думку чиновників, спеціальні умови для трудових мігрантів позитивно позначаться на Пенсійному фонді

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Ми пропонуємо стимулювати їх до добровільного страхування. Тобто ми готові давати субсидію сім’ям, де люди працюють за кордоном, за умови, що вони добровільно застрахуються і заплатять внесок хоча б за три місяці», – зазначив він.

заробитчане

За словами Реви, в такому разі родини заробітчан зможуть оформити субсидію, а самі вони отримають страховий стаж, який дає право на пенсію. Він також додав, що цей крок є стимулюючим моментом, який повинен дати трудовим мігрантам можливість користуватися системою соціального захисту нарівні з іншими громадянами України.

Нагадаємо, в агентствах з працевлаштування за кордоном почалася спекотна пора. Саме в квітні і на початку травня українці найчастіше виїжджають на роботу за кордон. З кожним роком таких стає все більше.

Їдуть найчастіше в Польщу – як правило, неофіційно працювати на будівництвах і в сільському господарстві, заробити гроші і повернутися. Але все більше таких, хто мріє влаштуватися на добре оплачувану роботу і отримати громадянство в країнах ЄС.

Варто відзначити, що при пошуку роботи за кордоном потрібно бути вкрай обережним, адже шахрайство у цій сфері процвітає.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Politeka  

Коментарі