Хоростківський спиртзавод відновив свою роботу завдяки сприянню нардепа Миколи Люшняка (Фото)

Опубліковано:
9 Травня, 2018
На Тернопільщині відновлює роботу Хоростківський спиртовий завод, який востаннє працював ще у 2014 році.

На прохання народного депутата з Тернопільщини Миколи Люшняка директор ДП «Укрспирт» після кількох робочих зустрічей прийняв рішення реконструювати саме Хоростківський завод та інвестувати в його розвиток майже 40 млн грн.

Для підприємства вже закуплено обладнання на суму понад 25 млн грн, яке створене під наглядом австрійських та німецьких інженерів на одному із заводів України. Завдяки оновленому устаткуванню підприємство зможе переробляти для експорту майже 6 тисяч декалітрів біоетанолу (обезводненого спирту).

Варто зазначити, що Німеччина вже готова укласти з ДП «Укрспирт» угоду на 5 років про гарантований експорт продукції. Це забезпечить стабільну роботу Хоростківського спиртового заводу, на якому наразі працює майже 160 людей.

– Варто віддати належне працівникам Хоростківського заводу та місцевим жителям, які не розпиляли обладнання підприємства на металобрухт. Завдяки відновленню роботи спиртзаводу ми зменшимо потік мігрантів до країн-сусідів, тим самим збережемо майже 160 робочих місць. Працівники матимуть змогу заробляти не менше 10-ти тис. грн. Цей виважений крок в Тернопільській області зроблений для того, аби відроджувати промисловість та працювати для розвитку національної економіки, – зауважив Микола Люшняк.

За словами народного депутата, пріоритетом для відновлення роботи Хоростківського заводу стала нестача на Тернопільщині робочих місць, а також те, що неподалік підприємства розташовано багато цукрових заводів. На думку Миколи Володимировича, завод є вигідним і тим, що за межі області вивозитимуть вже перероблену сировину, а це – додана вартість та податки у місцеві бюджети.

– Вкладати значні кошти у реконструкцію спиртзаводів ризиковано. Однак ми повинні розуміти, що для того, аби спиртова галузь активно розвивалась, потрібно інвестувати у підприємства кошти та повністю модернізовувати їх, – додав Микола Люшняк.

Перша продукція Хоростківського спиртового заводу з’явиться орієнтовно в жовтні цього року.

За словами керівника «Укрспирту», Хоростківський спиртзавод стане першим, де модернізують обладнанням з глибокої переробки відходів бродіння.

– Буде замінено усю брагову ратифікацію. Застаріле обладнання не давало можливості відновити виробництво з конкурентним продуктом та конкурентною ціною. Тому прийнято рішення модернізувати підприємство. Ми побачили, що вже почали завозити нове обладнання, яке монтується на заводі, старе – демонтують. Поетапність виконується, -зазначив Юрій Лучечко.

Також в.о. директора ДП «Укрспирт» наголосив на важливості галузі переробки, адже окрім традиційних видів харчового та технічного спирту за рахунок модернізації та встановлення нового обладнання можливе виготовлення біопалива: «З року в рік ми декларуємо про збільшення урожайності, покращення збору урожаю, збільшення експорту, але, на жаль, всі забули про галузь переробки, яка сьогодні створює додаткову вартість в середині країни і на яку сьогодні є великий попит в суміжних секторах економіки: нафтогазовій, хімічній, парфумерній».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #завод, #люшняк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #спирт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: