Кримінальне провадження щодо одіозного чиновника з Тернопільщини скерували в Шевченківський районний суд Києва

Апеляційний суд визначив підсудність справи Каськіва.

09.05.2018 10:13   Джерело: lb.ua
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Апеляційний суд міста Києва визначив підсудність кримінального провадження проти колишнього керівника Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва.

8 травня колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва задовольнила подання голови Печерського районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Каськіва. Кримінальне провадження скеровано для розгляду в Шевченківський районний суд міста Києва.

Нагадаємо, Каськіва звинувачують у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч.2 ст. 366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України.

У 2010-2014 роках Каськів очолював Держагентство з інвестицій та управління національними проектами. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень. На початку 2016 року колишнього чиновника оголосили в розшук.

У серпні 2016 року Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати з Панами. Україна звернулася до влади Панами з проханням про його видачу. Вночі 1 листопада Владислава Каськіва екстрадували в Україну. 1 листопада Печерський райсуд Києва обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 160 тисяч гривень. Колишній чиновник гроші сплатив і відтоді перебуває на волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: lb.ua  

Коментарі