«Дні Пінзеля в Бучачі»: світлове шоу на головній перлині міста - ратуші

08.05.2018 16:43   Джерело: Zruchno.Travel
Опубліковано : Настя Острозька

1-3 червня у Бучачі пройде фестиваль "Дні Пінзеля в Бучачі". Родзинкою буде світлове шоу на стінах знаменитої Бучацької ратуші. Шоу відбудеться 2 червня о 22:30 повідомив сайту Zruchno.Travel координатор фестивалю Віктор Гребеньовський.

-"Світлове шоу робимо з тернопільською фірмою "Бастер". Ідея належить Юрію Станкевичу (український мистецтвознавець родом з Бучача, – ред.). Ратуша має декілька ярусів. Ми хочемо, щоб були задіяні усі три її відреставровані фасади на першому ярусі. Це мають бути ніби екрани з фотографіями та відеокадрами самої ратуші. На другому ярусі буде розмальовка різними кольорами. Плюс по контуру будуть використовуватися різні світлові ефекти. В кінці має бути феєричний фінал", – розповів Віктор Гребеньовський.

Читайте також

Житель Тернопільщини виїхав з Луцька рейсовим автобусом і пропав

"Дні Пінзеля" відкриються 1 червня о 17:00 концертом камерного ансамблю Хмельницької філармонії та заслуженої артистки України Фатіми Чергіндзії в костелі Внебовзяття Богородиці. Протягом наступних двох днів на різних локаціях у місті відбуватимуться літературні зустрічі і читання, лекції, концерти, кінопокази та екскурсії.

"В суботу о 20:30 розпочнеться нічна літературна мандрівка Бучачем "Шляхами Пінзеля". Її проведе Мар’яна Максим’як, директор Літературного центру імені Аґнона, який започаткований у Бучачі. Кожен вечір буде завершуватися концертом камерної музики – гратиме духовий оркестр Івано-Франківського музичного училища", – поділився планами організатор фестивалю.

"Дні Пінзеля в Бучачі" відбудуться вже вдруге з метою привернення уваги до мистецької спадщини та поширення інформації про творчість видатного українського скульптора Йогана Георга Пінзеля. До перлин його творчого доробку зокрема належить оформлення Бучацької ратуші, спроектованої архітектором Бернардом Меретином.

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Zruchno.Travel  

Коментарі