У Тернополі зготували та роздали півтори тонни «королівського супу» (Фото)

Опубліковано:
8 Травня, 2018
Півтори тонни супу з дещо призабутою на Тернопільщині назвою – «журек» – приготували в обласному центрі під час гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Журек – одна із перших традиційних польських страв, яку за неперевершений смак часто називають «королівським супом» або «білим борщем». Переважно його готують на спеціальній заквасці з житнього борошна», – розповів один із співорганізаторів приготування журеку в величезному казані місткістю 1,5 тонни Руслан Миронов.

Загалом у середмісті Тернополя за участю величезної кількості туристів, жителів обласного центру оригінальну страву готували вподовж п’яти годин п’ятеро знаних в краї шеф-кухарів.

На створення журека-рекордсмена пішло 16 кг масла, 500 л бульйону, 700 яєць, 125 кг цибулі, 170 кг картоплі й різноманітні спеції.

Страву, в яку окремо додавали шматочки яєць та ковбаси, роздавали на Театральному майдані безкоштовно. Загалом – майже 2 тис. порцій.

Подію занесли до «Книги рекордів Тернополя», що засвідчили спеціальні сертифікати, які співорганізаторам масштабного варива й шеф-кухарям вручили під час традиційного в Тернополі гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».

Фото інтернет-видання Тернополяни

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рекорд, #суп, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: