Сотні тернополян «оточили» гігантський казан на головній прощі Тернополя, щоб скуштувати рекордного «Журика» (Фото)

Опубліковано:
7 Травня, 2018

Вчора, 6 травня, під час фестивалю “Тернопільська Брама” був встановлений новий рекорд – приготували 1500 літрів страви “Журик”. Велика кількість тернополян зібрались навколо казана, скуштувати польську страву, повідомляє сайт Сорока.

На приготування страви пішло 16 кілограм масла, близько 500 літрів закваски, 125 кілограм цибулі, 170 кілограм картоплі, 700 яєць та не мало спецій. Близько 50 000 гривень було потрачено на “Журика”, працювало над його приготуванням більше, аніж 4-х годин 5 шеф-кухарів.

Читайте також

В травні запрошують в Тернопіль на фестиваль національної вишивки та костюма

 – “Колись на території нинішньої Тернопільщини жили поляки, для яких суп на заквасці “Журик” був традиційною стравою. Ми вирішили нині приготувати саме цей смаколик, адже, шанований колись, він увійшов з роками і до улюблених приготувань наших батьків,” – поділився співорганізатор фестивалю “Тернопільська Брама” Руслан Миронов.

– “Знову встановивиши рекорд, наші кухарі тим самим вкотре підтвердили, що Тернопіль є гастрономічною столицею України. Я радий, що наше місто стає щоразу цікавішим для туристів, адже тут не тільки чимало принадних місць, але й у нас можна скуштувати немало смачного. Саме тому із святкувань на “Тернопільській Брамі” ми розрочинаємо туристичний сезон у місті. Неабияка подяка не тільки організаторам приготування рекордної страви, але усім людям, які доклали зусиль під час готування та роздачі “Журика” гостям,” – звернувся депутат міської ради Віктор Шумада, який завітав скуштувати польську страву.

Кулінарний рекорд на Театральні площі зафіксували представники Книги рекордів України. Пізніше страву скуштували понад сотня тернополян.

null
null
null
null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жмурик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польська страва, #рекорд, #тернопіль, #тернопільська брама, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: