За несплату аліментів відтепер – кримінальна відповідальність

06.05.2018 19:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

Кримінальне провадження розпочали правоохоронці за фактом злісного ухилення від сплати аліментів жителя одного з сіл району. ому доведеться відповісти перед законом за те, що двоє його дітей понад півроку не отримували кошти на утримання.

Така відповідальність передбачена новоовведеннями у законодавстві. Зокрема несплата аліментів протягом трьох місяців підряд вважається кримінально караним діянням, що дає право матері чи батьку дитини, з якими фактично проживає дитина, звернутися у поліцію із заявою про вчинення злочину. За це передбачена відповідальність у вигляді громадських робіт на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

Читайте також

Шахраєві, що виманював гроші, представляючись правоохоронцем повідомлено про підозру
Засуджено трьох жителів сусідньої області за квартирні крадіжки на Зборівщині на суму майже 50 000 грн
У Тернополі «полюють» на тих, хто не сплачує аліменти

Щодо боржників, які прострочили сплату аліментів більш, ніж на півроку застосовуватимуться ще жортсткіші санкції. Зокрема боржнику буде відмовлено у праві виїзду за межі країни, керувати транспортними засобами та користуватися вогнепальною мисливською, пневматичною зброєю.

Також запроваджено такий вид покарання, як суспільно корисні роботи. Тривалість таких робіт - від 120 до 240 годин. Боржник може працювати щодня, але не більш як вісім годин. Якщо ухилятиметься від таких робіт, його можуть арештувати. У такому разі добу арешту рахуватимуть за 15 годин суспільно корисних робіт. При цьому термін арешту не може перевищувати 15 діб. Такий вид покарання застосовуватимуть до батьків, які не працюють і не мають коштів на утримання дитини.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі