4 травня, у Тернополі відбулося офіційне відкриття «Мистецького фестивалю «Ї». Триватиме захід протягом усіх вихідних до 6 травня.

«Мистецький фестиваль «Ї» уже вшосте проходить у Тернополі. Уже традиційно учасниками дійства є не лише тернополяни, а митці зі всієї України та й з-за кордону.

– Українська культура має величезний потенціал, тільки йог потрібно розвивати не тільки в столиці, а в маленьких містах, обласних центрах, для того, щоби люди більше розуміли, якою є їхня культура, – розповідає один із засновників фестивалю Василь Томчишин.

Цього року «Мистецькому фестивалю «Ї» вдалося виграти у проекті, громадський бюджет та отримати із місцевого бюджету 300 тисяч гривень. Завдяки цьому організаторам вдалося здешевити вартість квитка.

Фестиваль «Ї» – це серйозна суміш різних напрямків мистецтва. Я дуже радий тому, що впродовж уже 6-років воно підсумовується та набуває нових форм, а відповідно і нових впливів на середовище, на людей, на нас усіх, – каже заступник міського голови Леонід Бицюра.

Цього року фестиваль має чимало нових спонсорів, проте є й такі, які із організаторами практично від самого початку.

Тернопільський м’ясокомбінат уже 4 роки підтримує фестиваль «Ї». Для нас важливо, щоб культура України розвивалась. Тому ми дуже дякуємо організаторам за те, що вони роблять усе можливе, аби наша культура розвивалася, – зазначає керівник відділу продажів  Тернопільського м’ясокомбінату Роман Ткач.

Також варто сказати, що до організації фестивалю уже вкотре долучилися і тернопільська обласна державна адміністрація.

Мені дуже приємно, що «Мистецький фестиваль «Ї» міцно вріс корінням в Тернопільську області і Тернопіль, і уже 6-ий рік поспіль це найкращий приклад культури та традицій, – наголошує голова ТОДА Степан Барна.

Діана Гоголь.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: , #література, #мистецтво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: