Спільний проект Тернополя та Дзєканув-Лєсьного: «Полонійна родина»

Опубліковано:
4 Травня, 2018

Тернопільське культурно-просвітницьке полонійне товариство разом із Школою імені Марії Конопницької в Дзєкануві-Лєсьному реалізувало другу частину проекту міжшкільного обміну «Полонійна родина».

23–27 квітня в Тернополі гостювали учні з Дзєканува-Лєсьного. Вони взяли участь у другому етапі проекту «Полонійна родина». У рамках першого, реалізованого в грудні минулого року, учні з Тернополя відвідали Дзєканув-Лєсьний.

Читайте також

Правоохоронці звинувачують тернопільський сайт у брехні

Візит розпочався спільною поїздкою до Львова 23–24 квітня. Учні з Тернопільського культурно-просвітницького полонійного товариства і Школи імені Марії Конопницької відвідали стару частину міста і Меморіал львівських орлят. Таємниці старого Львова їм відкрила екскурсовод Вєра Шершньова.

Наступного дня, тобто в середу, 25 квітня, відбувся майстер-клас, який провела Наталія Урбанська, викладачка Школи народних ремесел у Тернополі. Кожен учень намалював плакат, присвячений сторіччю незалежності Польщі, та виготовив невеличкий сувенір із глини. Далі в програмі була поїздка до Чорткова і Кам’янця-Подільського. 26 квітня екскурсовод Марія Пустельник розповіла учням про багату історію Чорткова та його мультикультурність, а Олександр Муляр ознайомив їх із «містом семи культур», тобто Кам’янцем-Подільським, і шляхом героїв «Трилогії» Генрика Сенкевича.

Візит учнів із Дзєканува-Лєсьного в Україні завершився 27 квітня. П’ять днів промайнули, як один: було багато радості, сміху, нових вражень та інформації… і багато сліз на прощання.

 Дворічний проект міжшкільного обміну «Полонійна родина», присвячений сторіччю відновлення Польщею незалежності, був реалізований завдяки фінансовій підтримці Міністерства освіти Польщі за посередництвом фонду «Свобода і демократія».

null

 Фото: monitor-press.com
null

 Фото: monitor-press.com

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Полонійна родина, #спільний проект, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: