Віруючих патріотів запрошують на Всеукраїнську прощу на Тернопільщину

Опубліковано:
2 Травня, 2018

2 травня в день Преполовення П’ятедисятниці відбудеться архієрейська літургія в храмі Святої Тройці на Божій горі. Початок урочистого хресного ходу біля підніжжя гори о 9.00. Початок літургії 9.30. Після літургії водосвятний молебень.

Запрошуємо всіх бажаючих прочан Тернопільщини та інших областей взяти участь у молитві та прийняти святі тайни Тіло і Кров Христові.

У часи монголо-татарських нападів Матір Божа зійшла на Божу гору та гірко заплакала над нещастям українського народу. Її побачили місцеві люди, які ховалися від татар на вершині гори, і захотіли підійти та вклонитися Її, але Вона знову вознеслася на небо. На цій вершині, де падали Її сльози – забило джерело, а на іншій вершині Божої гори на камені залишився відбиток її стопи. Згодом монахи відлюдники вибили печеру у скалі, де була стопа Пречистої Богородиці.

В часи радянської влади стопу підірвали і зруйнували значну частину печери. Божа гора особливе, святе місце, яке і тепер з покоління в покоління притягує прочан прославити Божу Матір.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Божа горв, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: