Тернополяни, які брали участь у бойових діях на території інших держав, а також члени їх сімей мають право на отримання грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Йдеться про сім’ї загиблих учасників бойових дій на території інших держав, осіб з інвалідністю І-ІІ групи з числа учасників бойових дій на території інших держав, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, пов’язаного з перебуванням у цих державах та які потребують поліпшення житлових умов. З державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення передбачено 200 мільйонів гривень. У зв’язку із цим, під час чергового засідання виконавчого комітету Тернопільської міської ради було прийнято відповідне рішення.

– Є Постанова Кабміну, яка передбачає виділення коштів для забезпечення житлом сімей, загиблих в АТО, а також інвалідів першої та другої групи учасників АТО, – пояснив Володимир Сулима, начальник управління соціальної політики. – Відповідно, виконавчим комітетом була створена комісія для розгляду даного питання, як передбачає Постанова Кабміну. Але 28 березня 2018 року була прийнята ще одна Постанова за №214 про те, що також будуть виділятися кошти з державного бюджету для забезпечення житлом сімей загиблих, а також учасників бойових дій на території інших держав, тобто афганців. Відповідно, даним проектом рішення внесені зміни до назви комісії і до її складу введений Роман Храпцьо – голова Тернопільської міської організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

Додаткову інформацію з цього приводу, а також, які  документи необхідно подати, щоб отримати грошову компенсацію за належне житло, можна дізнатися в управлінні соціальної політики, що на вулиці Лисенка, 8.

Ольга Трач

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #житло, #компенсація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поставнова, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: