Московський патріархат − загроза українському християнству

Опубліковано:
30 Квітня, 2018

Церква Московського патріархату не лише служить в Україні російським інтересам, але й провокує антихристиянські настрої. Особливо це відчувється у Києві та на Наддніпрянщині загалом. 

Бачачи антиукраїнську сутність МП, чимало українців, які не є практикуючими християнами, починають критично ставитися до всього християнства. Звучать пропозиції посилити контроль держави над церковним життям. У випадку МП таке посилення було б виправдане під кутом зору захисту національної безпеки. Але загалом воно не відповідає здоровій моделі співіснування Церкви й держави. 

Окрім антиукраїнської діяльності духівництво МП має непривабливий імідж з огляду на їхні моральні якості. Скандали з розпустою, пияцтвом та зажерливістю священиків та монахів МП підривають довіру до Церкви як такої. 

Нарешті, ситуацією з МП хочуть скористатися відверті вороги християнства – сучасні ультраліві, представники об’єднань гомосек- суалістів тощо. Їм ідеться не про патріотизм і захист національних інтересів, а про боротьбу з християнством. 

Для нас, націоналістів, є очевидною потреба в подвійній боротьбі. По-перше, потрібно протистояти антиукраїнським викликам МП і докласти максимум зусиль для створення в Україні єдиної, незалежної від Москви Православної Церкви. По-друге, потрібно протистояти тим хто, хоче перетворити боротьбу проти московського церковного впливу на боротьбу проти християнства.

У якомусь сенсі МП − це найкращий союзник антихристиянських сил, бо створює сприятливий ґрунт для їхньої діяльності. Тому, чим швидше МП в Україні буде ліквідований, тим краще для українського християнства.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #загроза, #кіріл, #москва, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #патріархат, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: