Село на Тернопільщині відмовилося від Московського патріархату

Опубліковано:
29 Квітня, 2018

Після Майдану більша частина українців відчула гостру потребу у своїй церкві. Тому громади по всій Україні почали повертатися у лоно Української Православної Церкви Київського Патріархату.

У селі Кути, що на Тернопільщині, ще у 2015 році громада вирішила перейти під юрисдикцію КП. Місцеві жителі кажуть: «Від МП відмовилися, бо священик занадто часто згадував російського патріарха Кирила і розповідав про політику». 

За перехід до Київського Патріархату підписалися більше половини жителів села. Та з’ясувалося, що у церкві вони відправляти не можуть, бо якимось дивним чином храм був приватизований. Тоді люди вирішили судитися з московською сектою. Адже церкву у Кутах будували за людські гроші.

«Оце всі кошти, хто добровільно хотів, то стільки і здавав. Тут є облік всіх цих грошей: люди здавали, і за ці гроші було збудовано храм», – зазначив голова парафіяльної ради УПЦ КП села Кути Ярослав Мосійчук.

Читайте також

Тернопільський архієпископ про справи земні та Божі

Після рішення Львівського апеляційного суду громада Київського Патріархату все-таки відсудила церкву. Служить тут тепер отець Василь Кравець. Священик УПЦ КП сподівається, що звернення української влади до Вселенського Патріарха щодо створення єдиної канонічної української церкви допоможе вирішити не лише цю ситуацію, але й усі схожі релігійні конфлікти.

Національно-Визвольний Рух «Правий сектор» неодноразово допомагав громадам, які вирішили повернутися у лоно Української Православної Церкви, але які зіткнулися з безчинством церкви-окупанта. Українській державі – своя церква!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #КП, #кути, #МП, #УПЦ, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: