Тернопільщину поставили в приклад іншим областям

Опубліковано:
28 Квітня, 2018

У Тернопільські області успішно впорались із завданням витрат субвенції на медицину і цій сфері. Під час прес-конференції із представниками ЗМІ з різних областей України, яку провели в МОЗ 26 квітня це зазначила в.о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, повідомляє сайт Терен. 

–”Кошти на швидку допомогу виділяють немалі, – зазначила вона. – І це питання на місцях – чи розпорядитись ними так, як на Тернопільщині, де відкрили потужний центр інтенсивного лікування і надають якісну допомогу пацієнтам швидкої. Або як деякі області – навіть не спромогтись виділити на потрібні речі 14 обов’язкових відсотків від субвенції. Центр інтенсивного лікування, який успішно відкрили у Тернополі, повинен бути всюди. Адже коли швидка забирає пацієнта, час іде на секунди. Коли будуть центри інтенсивного лікування, зменшиться смертність від травм та серцево-судинних захворювань.”

Читайте також

Тернопільщина вимирає?

Із цією метою будуть робити аудит в усіх областях, щоб допомогти на місцях визначити потреби сфери швидкої допомоги. Також будуть проводити навчання для лікарів, а також рятувальників та поліцейських. А з наступного року у держбюджеті планують прописувати окремо фінансування швидкої допомоги.

– “Це має бути стандартизовано в усій країні, – продовжила Уляна Супрун. – Кошти ми передаємо на місця, тож там їх повинні спрямовувати на потрібні речі. А не так, як кошти розподіляли на центральному рівні, коли медицину в Україні за 26 років довели до руйнівного стану. Давайте це змінювати – і ми вже за 5 років побачимо певні зміни, адже ми рухаємось швидкими темпами.”

В.о. Міністра охорони здоров’я додала, що на місцях слід вимагати вкладення коштів на ремонт доріг, які ведуть до лікарень. Адже це відповідальність місцевої влада, яка може на це використати залишки фонду розвитку.

Прес-конференцію організовано Українським кризовим медіа-центром.

null
null

Уляна Супрун. Фото: Терен

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #область, #тернопіль, #тернопільські новини, #Уляна Супрун
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: