У Тернополі пройде мистецько-культурний фестиваль «Ї», меценатами якого стали підприємці Галичини

Опубліковано:
27 Квітня, 2018

Шостий мистецько-культурний фестиваль «Ї» пройде у Тернополі з 4 по 6 травня. Метою заходу є популяризація сучасного українського мистецтва серед молоді.

Місто відвідає багато відомих музикантів, художників, поетів, письменників та й просто цікавих людей, які не мислять свого життя без творчості.

Цього року рганізатори фестивалю  частину коштів на його проведення отримають  з міського бюджету, а решта грошей надійде від небайдужих меценатів та спонсорів. Зокрема, Тернопільська обласна громадська організація «Підприємці Галичини» надала підтримку організаторам для проведення в рамках фестивалю конкурсу відеопоезії «МонОкль»  та інших не менш цікавих  дійств.

Читайте також

Директору школи мистецтв ім. І.Ґерети задали п’ять питань

Голова організації Ольга Шахін повідомила, що  підприємці які входять до її складу, одразу зголосилися підтримати проведення такого фестивалю. Вона вважає, що культура щоразу повинна наповнюватися новими ідеями, іменами, заходами. Тому саме такий фестиваль дає можливість для відкриття нових яскравих зірок в сучасному українському мистецтві. Інколи результат помітний не зразу, але, щоб побачити щось завтра, необхідно сьогодні не гаяти ні хвилини, робити щось справді корисне і важливе.

До слова, «Підприємці Галичини» неодноразово виступали ініціаторами та підтримували культурно-мистецькі заходи, що відбуваються в нашому краї. Так, буквально через декілька тижнів у Тернополі заплановано урочисте відкриття пам’ятника Симону Петлюрі, який споруджений саме завдяки ініціативі та за кошти членів громадської організації.

null

За матеріалами сайту Часопис.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #меценати, #мистецтво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підприємці галичини, #тернопіль, #тернопільські новини, #фестиваль «Ї»
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: