Громадського активіста Олексія Станька відпустили під домашній арешт

Опубліковано:
27 Квітня, 2018

25 квітня у Тернопільському міськрайонному суді відбулося засідання щодо міри запобіжного заходу для Олексія Станька. Три місяці громадський активіст перебував у Чортківському СІЗО. 31 січня правоохоронці затримали його, ще одного тернопільського активіста Михайла Іваненка та колишнього адвоката Бутенка за нібито вимагання коштів у приватного підприємця.

Адвоката відразу відпустили під грошову заставу, а ось Олексієві Станьку та Михайлові Іваненку суд не давав такої можливості. Лише нещодавно їм дозволили вийти під заставу в розмірі мільйон гривень. Іваненко вніс такі гроші і минулого тижня його відпустили під домашній арешт. Родина Олексія Станька не мала такої величезної суми, тому активіст залишався за ґратами. І це попри те, що на одному із попередніх засідань щодо продовження міри запобіжного заходу його хотів взяти на поруки народний депутат України, правозахисник Віктор Чумак. Лише сьогодні суддя Тернопільського міськрайонного суду Олександр Дуда зважив на аргументи, надані захисником Олексія Станька, і дозволив громадському активісту надалі перебувати під домашнім арештом.

Як відомо, слідство по даній справі уже завершене, отож, невдовзі розпочнеться слухання справи по суті.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #активіст, #арешт, #застава, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #станько, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: