Тернопільський ІТ кластер проводить опитування: що найбільше хвилює жителів міста?

Опубліковано:
26 Квітня, 2018

Готуючись до хакатону #ТернопільБезПроблем, Тернопільський ІТ кластер проводить опитування, аби промонітори ті теми, які найбільше хвилюють жителів міста. 

За перші два дні, айтішники вже зібрали 143 анкети, з них майже 69% заповнені молоддю, яка навчається в місцевих вишах. 

Оскільки Тернопіль — місто студентів, то на їхню думку вони звернули особливу увагу. Таким чином за підтримки керівництва університетів помічники Тернопільського ІТ кластера щодня проводять опитування в приміщеннях вишів Тернополя. У вівторок опитування проводили в ТНТУ, в середу — в ТНПУ, а в четвер цікавимося думкою студентів ТНЕУ. Наступного тижня їхні помічники проводитимуть анкетування вже на вулицях міста.

Кожен учасник опитування може вибрати декілька варіантів проблеми, яка його хвилює в місті. Тож наразі результати наступні: найбільшою проблемою міста назвали стан доріг, за такий варіант проголосували 75% респондентів. Наступною болючою темою для жителів Тернополя є безпритульні тварини (45%). Трійку замикає стан транспорту (39%).

Ще з проблем, які хвилюють жителів міста, — екологія, алкоголізм та наркоманія, а ще відсутність перспектив для самої молоді.
Що стосується останньої проблеми, то представники Тернопільського ІТ кластера вже почали робити перші кроки для спільного вирішення цього питання разом із представниками вишів Тернополя.

Так, у вівторок 24 квітня, на спільній зустрічі із викладачами та ректором ТНПУ було домовлено про співпрацю щодо внесення змін у навчальні програми вишу. Стосується це перш за все тих студентів, які в майбутньому підуть працювати в сферу інформаційних технологій. Щоб покращити їхній рівень знань та “підігнати” їх до вимог, які ставлять в ІТ-компаніях, можна внести корективи у навчання.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ІТ кластери, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опитування, #тернопіль, #тернопільські новини, #хакатон
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: