Чиновники хочуть загатити бурхливий Дністер

25.04.2018 23:43   Джерело: Правий Сектор
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Навесні минулого року мешканці кількох сіл Городенківського району (Івано-Франківська область) на своїх зборах чітко висловилися проти будівництва каскаду гідроелектростанцій на Дністрі. Однак, підтримані урядом Порошенка-Гройсмана, представники сфери гідроенергетики продовжують гнути свою лінію. Попри те, що позицію селян поділяють районні та обласні ради Івано-Франківщини та Тернопільщини, Приватне акціонерне товариство "Укргідроенерго" за підтримки Міністерства палива та енергетики плекає грандіозні плани.

Мета в енергетиків проста – загатити кількома гідроелектростанціями ціною у 166 млн. доларів бюджетних коштів повноводний Дністер. Громадськість обурена, адже все робиться за їхніми спинами з дозволу столичних чиновників. На зустрічі з керівництвом ПрАТ "Укргідроенерго", яка відбулась минулого тижня, селяни заявили – готові до фізичного спротиву, на що отримали відповідь – якщо громада каже "ні" – будівництва не буде.

null

Хочеться вірити, що зажерливі чиновники прислухаються до обурених громадян, котрі оголосили про готовність чинити відчайдушний опір забудовникам. У свою чергу НВР "Правий сектор" наголошує, що ми відстоюємо припинення практики будівництва будь-яких ГЕС, що приносять більше екологічної шкоди, ніж економічної вигоди. Згідно з пунктом 8.3. "Програми національного визволення і державотворення" Рух "Правий сектор" пропонує здійснювати реальні кроки для захисту екосистеми України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Правий Сектор  

Коментарі