Порошенко підписав закон про право місцевої влади забороняти продаж алкоголю

Опубліковано:
25 Квітня, 2018

Президент Петро Порошенко підписав закон про надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження на продаж пива, алкогольних напоїв і вин. Про це повідомляється на сторінці відповідного законопроекту № №3149 на сайті Верховної Ради.

Зокрема, законопроект повернуто до парламенту за підписом глави держави в понеділок, 23 квітня. Як повідомлялося, Верховна Рада прийняла зазначений закон 22 березня.

Законом встановлено, що сільські, селищні та міські ради в межах відповідної адміністративної території можуть встановлювати заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових суб’єктами господарювання (крім закладів ресторанного господарства) в певний згідно їх рішення час доби.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розроблений з метою узаконення практики органів місцевого самоврядування вводити в межах відповідної території заборони на продаж алкоголю в нічний час.

Як відзначають автори законопроекту, практика введення рішеннями органів місцевого самоврядування додаткових заборон продажу алкоголю в нічний час існує, зокрема в таких містах як Львів, Івано-Франківськ, Черкаси, Ужгород, Луцьк.

Однак через прогалини в законодавстві відповідні рішення місцевих рад в судовому порядку часто скасовуються з ініціативи підприємців.

Зазначений законопроект був зареєстрований групою народних депутатів ще в вересні 2015 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алкоголь, #закон, #нічний час, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порошенко, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: