24 квітня 2018 року, з 11.00 до 15.00, у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці відбуватиметься щорічна акція «Книжки у пошуку читача», приурочена до Всесвітнього дня  книги та авторського права. Її мета — привернути увагу до книги й читання, залучити до бібліотеки нових користувачів. Цьогоріч гасло акції —  «Книга. Читання. Успіх».

Родзинкою цьогорічного святкування стане відкритий доступ до книжкового фонду відділу міського абонементу, що розпочнеться об 11.00 флешмобом за участю учнів театральної школи-студії «Мельпомена» (керівник Надія Шамрик).

Відтепер користувачі бібліотеки матимуть змогу самостійно обирати книжки відповідно до своїх уподобань. Читачам  також запропонують виставку-інсталяцію «Літературні смаколики від тернопільських письменників і не тільки…». Свої літературні рецепти продегустує тернопільська письменниця Ірина Мацко.

Вже традиційно учасники свята матимуть змогу стати користувачами бібліотеки, отримавши безкоштовно читацький квиток, переглянути книжкові виставки, взяти участь у заходах. Другий рік поспіль книжкові новинки представлятимуть і тернопільські видавництва «Навчальна книга — Богдан», «Джура», «Підручники і посібники» та ін.

Усі охочі зможуть зробити свій внесок у збагачення фонду головної книгозбірні краю, взявши участь у акції «Подаруй бібліотеці книжку».

Книжкова виставка з фонду відділу міського абонементу «Читання. Книга. Пізнання» презентуватиме новинки сучасної української та зарубіжної прози (в українському перекладі).

Підготовлена працівниками відділу краєзнавчої літератури та бібліографії виставка «Славень Тернополю»  ознайомить відвідувачів з багатовіковою історією Тернополя від його витоків до сьогодення: власниками Тернополя (15401843), старовинними храмами, вулицями, бургомістрами, розповість про життя мешканців міста під час двох світових воєн, у післявоєнні роки та в незалежній Україні.

А в 14.00 в читальному залі бібліотеки відбудеться презентація книжки кандидата історичних наук, доцента кафедри історії України ТНПУ імені В. Гнатюка Володимира Окаринського  «Тернопіль: місто, люди, історія (від давнини до 1991 року)». У заході візьмуть участь: Володимир Окаринський — автор книжки та Богдан Будний — директор видавництва «Навчальна книга — Богдан».

Книжкові новинки з вітчизняної історії, правознавства, економіки, історії, медицини, психології, літературознавства будуть представлені на виставці нових надходжень з фонду відділу читального залу «Прагнеш успіху? Читай!».

Долучаючись до заходів із відзначення Року німецької мови в Україні, працівники відділу літератури іноземними мовами запропонують виставку літератури «Німецька мова — мова можливостей», що допоможе у вивченні та вдосконаленні знань з німецької мови, відкриє світ книжок, які варто читати мовою оригіналу та презентуватиме німецьку мову як мову міжнародного спілкування, мову бізнесу й туризму.

Тих, хто хоче поглибити свої знання з архітектури чи просто оцінити красу архітектурних шедеврів, найвидатніших храмів і споруд України, поринути у світ різнобарв’я епох і архітектурних стилів, відділ літератури з мистецтва запросить переглянути виставку унікальних альбомів «Сакральна архітектура України».

Про сучасний стан розвитку енергетики й електрифікації, інформаційних технологій, комп’ютерної та робототехніки, харчових виробництв, інтер’єру й дизайну, кулінарії та рукоділля тощо можна буде дізнатися з новинок технічної літератури, представлених на виставці «Скарби технічної думки». Тут експонуватимуться наукові збірники, монографії, підручники, навчальні та практичні посібники, словники, довідники та інші видання з фонду відділу технічної літератури.

Чи можна мати добрий урожай на старих деревах? Як омолодити сад? Чому старі яблуні не плодоносять? Як зберегти сад від повного вирізання? Досить часто такі запитання виникають у господарів старих, батьківських садів. Причин поганого врожаю багато. Про те, як надати старому тінистому саду більш яскравого, привабливого вигляду, додати світла за допомогою тіневитривалих рослин, розповість виставка книжок з фонду відділу сільськогосподарської літератури «Нові ідеї старого саду».

Видання творів Семена Скляренка, Володимира Малика, Павла Загребельного та інших українських письменників експонуватимуться на виставці «Незаслужено забуті книжки», підготовленій працівниками відділу зберігання основного фонду. На обласному радіо працівники сектору рідкісних і цінних видань проведуть огляд літератури «Колекції книжок письменників діаспори Михайла та Ярослави Шафранюків».

Відвідавши о 12.00 круглий стіл на тему «Авторське право: законодавство і практика», у якому візьмуть участь юристи громадської організації «Інформаційно-правовий центр «Права людини» та представники кіберполіції, ви дізнаєтесь про особливості провадження справ з авторського права, про те, як захистити свої авторські інтереси тощо.

У рамках акції «Книжки у пошуку читача» тернополяни зможуть долучитися до збору книжок для бібліотек військових частин Збройних сил України та україномовних видань для дітей і молоді Сходу України, узявши участь у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна», ініційованій Міністерством культури України.

Запрошуємо всіх до участі в акції!

Довідки:

тел.: +38 (0352) 52-55-98; 52-41-89;

е-пошта: admin@library.te.ua;

веб-сайт: www.library.te.ua.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #авторське право, #бібліотека, #день книги, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: