З 18 квітня в Україні введено нову монету номіналом 10 гривень

Опубліковано:
18 Квітня, 2018
Від сьогодні, з 18 квітня, Нацбанк ввів в обіг нову колекційну монету номіналом 10 грн і тиражем 1 млн штук. ЇЇ вже можна придбати у банківських установах.

Нова монета присвячена 100-річчю створення Українського військово-морського флоту.

Угорі на аверсі колекційної монети буде розміщений малий Державний Герб України. Ліворуч від нього – вертикальні написи: “Україна” та номінал – “10 гривень”. Праворуч на дзеркальному тлі – стилізовані прапор військово-морського флоту України тих часів та абрис військового корабля на хвилях. Ліворуч від якого – логотип Банкнотно-монетного двору НБУ.

На реверсі монети на тлі стилізованих хвиль розміщений напис 100, у нулях якого – роза вітрів та тризуб, накладений на якір. По обидві сторони від нього – роки: 1918, 2018.

Нагадаємо, на початку 1918 -го Центральна Рада прийняла низку важливих військово-морських законів. Серед них один із найголовніших – Тимчасовий закон про флот. 29 квітня 1918 року адмірал Микола Саблін офіційно проголосив увесь Чорноморський флот у Севастополі та Криму флотом УНР та наказав підняти український прапор. Цей день став видатним для українського державного флоту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #10 гривень, #монета, #нова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: