У Португалії з тріумфом відбулася презентація проекту «Під зорею Пінзеля»

Опубліковано:
18 Квітня, 2018

14-15 квітня 2018 року у столиці Португалії м. Лісабон відбулась презентація культурно-мистецького мультидисциплінарного проекту «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи» та мистецтва «Двовзорів» українського художника Олега Шупляка, а також економічного потенціалу Тернопілля та України в цілому.

Захід відбувся за підтримки Управління публічної дипломатії МЗС України та Посольства України в Португальській Республіці, Міжнародної торгової палати ICC Ukraine, Спілки української молоді Португалії. Ініціатором презентації стали керівники проекту «Під зорею Пінзеля», благодійний фонд родини Демкура, етногалерея «Спадок». Подія відбулася у приміщенні найбільшого у Португальській Республіці Національного палацу Мафра.

null

У перший день – 14 квітня 2018 року – відбувся економічний форум «Україна – можливості бізнесу для португальських компаній», в рамках якого було презентовано інвестиційний потенціал Тернопільщини та України в цілому. У ньому взяли участь представники бізнесу в Португалії, бізнес-спільноти України та українські підприємці в Іспанії.

null

Щодо «круглого» столу, то його відкрила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець. Вона представила бізнес-напрямки, в яких вже успішно співпрацюють українські компанії в Португалії. Також під час «круглого» столу було показано відеоролик про зростання інвестиційної привабливості України. Його можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=M5WcKf9Ws9Q

null

Голова Парламентської групи дружби Асамблеї Республіки Рікардо Бешіла привітав учасників заходу і запевнив, що парламент Португалії сприятиме тісній співпраці між Україною та Португалією. Він також наголосив на важливості зростання інвестиційної привабливості України, що відбувається завдяки євроінтеграційним процесам.

null

 

null

Під час круглого столу були презентовані проект «Екологічні будинки» та ювелірний бренд – Zarina.

null

Голова Торгової палати «Португалія – Україна» Жоржи Олівейра зазначив, що після прослуханої презентації про інвестиційний потенціал України має намір з представниками палати відвідати Україну з інвестиційними пропозиціями та завітати на Тернопільській інвестиційний форум, який відбудеться 24-25 травня 2018 року.

Віце-президент Міжнародної торгової палати ICC Ukraine Тарас Демкура під час свого виступу наголосив на важливості ролі ICC Ukraine та її регіональних представництв у розвитку міжнародного бізнес-партнерства. Також були презентовані такі інвестиційні об’єкти Тернопільщини, як Тернопільський аеропорт, Тернопільській логістичний кластер, Міжнародний центр транскордонної співпраці «Трансімперія» та екологічний проект «Життя в стилі ЕКО».

null

 

null

«У Національному королівському палаці Мафра в Португалії презентували мультикультурний проект «Під Зорею Пінзеля» та інвестиційну привабливість нашого краю. Все відбулося на вищому рівні. Дякуємо Надзвичайному та Повноважному Послу України в Португальській Республіці Інні Огнівець за тісну співпрацю та високий рівень організації заходу», – додав Тарас Володимирович.

null

Голова ГО «Туристична асоціація Тернопілля» і керівник «Благодійного фонду родини Демкур» Наталія Волощук розповіла про соціальну відповідальність бізнесу та поділилася досвідом щодо просування мистецько-культурних брендів України, розвитку культурної дипломатії.

null

Результатом заходу стала велика зацікавленість учасників у співпраці з Україною, багато хто висловлював готовність свою готовність приїхати зі своїми комерційними пропозиціями.

null

У рамках зустрічі також презентували інвестиційні паспорти Тернопільської області, які були надані головою Тернопільської ОДА Степаном Барною, та паспорт міста Тернопіль, переданий міським головою Тернополя Сергієм Надалом.

null

«Шість років тому завдяки Вірі Стецько я познайомився з Борисом Возницьким, розмова з яким надихнула мене долучитися до культурної спадщини Іоанна-Георга Пінзеля. Коли ми взнали, що твори Пінзель будуть презентувати в Луврі, але на видання професійного альбому бракнуло коштів, ми вирішили видати альбом «Таїна Пінзеля».

І ось нещодавно, 14-15 квітня, в Національному королівському палаці Мафра разом з Посольством України в Португальській Республіці, Управлінням публічної дипломатії Міністерства закордонних справ ми успішно зробили презентацію проекту «Під Зорею Пінзеля», а вже на початку травня разом із співорганізатором проекту Івоною Лобан ми їдемо на Схід України – в Северодонецьк та Маріуполь», – поділився планами Тарас Демкура.

Детальніше на demkura.com.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пінзель, #португалія, #Тарас Демкура, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: