Україна як ніколи близька до автокефалії, – Порошенко (Відео)

Опубліковано:
18 Квітня, 2018

Президент України Петро Порошенко повідомив, що Україна незабаром може отримати автокефалію для помісної православної церкви.

Про це він оголосив на зустрічі з лідерами фракцій Верховної Ради, розповідаючи про підсумки зустрічі з константинопольським патріархом Варфоломеєм, яка відбулася 9 квітня, пише Лівий берег.

“Україна на сьогодні як ніколи близька до появи власної автокефальної помісної церкви. Це засвідчить не тільки позиція вселенського патріарха, а й позиція членів Синоду”, – сказав він.

Порошенко повідомив, що не може розкривати деталей цієї зустрічі, але запевнив, що всі необхідні елементи для створення помісної церкви вже є.

“Перше – це звернення церковних ієрархів. І відразу після повернення у мене були зустрічі. Хочу повідомити, що після зустрічі з патріархом Філаретом усі єпископи Української православної церкви Київського патріархату поставили свої підписи в зверненні до вселенського патріарха про надання томосу новій українській православній автокефальній церкві, всі без винятку. У мене також відбулася зустріч з митрополитом Макарієм, главою Української автокефальної православної церкви, і сьогодні вранці мені повідомили про результати архієрейського собору УАЦ. Усі без винятку архієпископи підписали звернення до вселенського патріарха і президента”, – повідомив він.

Порошенко попросив Верховну Раду якомога швидше підтримати це звернення.

Нагадаємо, минулого року Порошенко говорив, що князь Володимир Великий прийняв християнську віру від Константинопольської церкви, і тому саме від неї Україна чекає визнання автокефалії для помісної церкви.

16 червня 2016 року Верховна Рада надіслала звернення до Вселенського патріарха Варфоломея з проханням надати автокефалію Українській православній церкві. Зокрема, Рада попросила Варфоломія видати томос (указ) про автокефалію Православної церкви в Україні.

Після смерті митрополита Володимира в 2014 році процес зближення УПЦ КП і УПЦ МП зайшов у глухий кут. У 2015 році було зроблено спробу об’єднати УПЦ КП і УАПЦ, але й вона завершилася нічим.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #автокефалія, #КП, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #порошенко, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПЦ, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: