Після недуги обірвався земний шлях журналіста, публіциста і редактора Григорія Грещука

Опубліковано:
17 Квітня, 2018

Григорій Григорович Грещук народився 2 березня 1950 року в селі Кобилля, Збаразького району у простій, хліборобській, християнський родині третю дитиною, опісля того, як давно уже бачили і жили білому світі сестра Марія, брат Богдан. Змалку навчений до праці, він прагнув отримати і міцні знання, любив літературу, техніку й механіку та рідні мальовничі місця. Після закінчення місцевої восьмирічки, закінчив Бережанський технікум механізації та електрифікації. Дійсну строкову військову службу відслужив у Москві.

Двацятитрирічним талановитий молодий чоловік прийшов працювати на посаду завідувача відділом сільського господарства збаразької районної газети «Колгоспне життя», де попрацював 12 років. В силу життєвих обставин змушений був переїхати в Комі АР, де вдосконалював і шліфував свою журналістську майстерність в газеті «Новая жизнь». Повернувшись на Тернопільщину працював заступником редактора густинської газети, оглядачем першої незалежної газети в Україні «Тернопіль вечірний», одночасно редагував демократичне періодичне видання « Тернове поле». Працював прес- секретарем обласної ради, а останнім часом, аж до виходу на заслужений відпочинок- оглядачем обласної газети « Свобода».

Член Національної Спілки журналістів України (1991), автор книг на історико-сну

Пана Григорія називали буревісник незалежності її глашатаєм, він любив синівсьським почуттями Україну, рідне Тернопілля і своє село Кобилля. І його любили за простоту, чесність і правдиве слово.

Спи спокійно, дорогий друже, хай квітнева земля буде пухом. Вічна пам’ять і Царство Небесне.

Прощання з покійним та заупокійна літургія відбудеться 17 квітня . о 19 год в будинку Скороботи на вулиці Микулинецькій в Тернополі. Похорон 18 квітня о 11 годині в селі Кобилля Збаразького району.

Ярослав Бачинський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #григорій грещук, #журналіст, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #помер, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: