Степан Барна: Дуже важливо прикласти всіх зусиль до відновлення лісового фонду Тернопільської області (Відео)

Опубліковано:
17 Квітня, 2018

Протягом місяця з 21 березня до 21 квітня в області триває масштабна акція з озеленення «Майбутнє лісу у твоїх руках». Проводяться подібні акції двічі на рік – навесні та восени. Планова посадка лісу на рік – 610 га, з яких 500 гектарів були висаджені навесні, а 110 гектарів заплановано засадити восени. Сьогодні, 13 квітня, до акції долучилися й працівники Тернопільської обласної державної адміністрації, обласної ради, Кременецької РДА та обласної ради.

На земельному фонді Кременецького держлісгоспу в Підлісецькому лісництві вони висадили 17 тисяч штук сосен на площі 2,4 га.

«Тернопільська область не є надзвичайно лісистою, адже ліси займають лише 13% території. Тому нам важливо покращити цей стан і зробити все, щоб Тернопілля стало зеленим краєм України», – наголосив голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

Він побажав, щоб 17 тисяч соснин, які сьогодні висадили, прийнялися і зробили внесок не тільки в розвиток економіки, а й в покращення екології нашого краю. І додав, що сьогодні кожен район повинен долучитися до озеленення територій та до покращення благоустрою. «Обов’язок кожного чоловіка посадити щонайменше одне дерево. Тому я бажаю, щоб за своє життя кожен житель нашої області висаджував хоча б по десять дерев щороку», – зазначив голова ОДА. 

Додамо, що до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», як поінформував начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Олег Яремко, залучені й шкільні лісництва, молодь, студенти. Зокрема, 12 квітня, участь в акції взяли студенти педінституту, апарату обласного управління працівників Тернопільського лісгоспу та студенти лісового коледжу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #ліс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОДА, #степан барна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: