Петро Заставецький

Петро Заставецький

Активіст, громадський діяч

Хто насправді вбиває медицину. На прикладі Підгаєччини

13.04.2018 22:05   Джерело: TeNews
Автор : Петро Заставецький

Сьогодні активно обговорюється реформа в галузі медицини. Активно звинувачують в знищенні галузі виконувача обов’язків міністра Уляну Супрун. Інші захищають останню та називають інших тих хто медицину знищує. Як завжди нам дають лише теми для активних обговорень «на кухні».

Хочеться розказати приклад, який знайомий мені. У знайомого, котрий живе в одному із сіл Підгаєцького району, народилась дитина. Як усім новонародженим, дитині потрібний регулярний медичний огляд. Стурбовані молоді батьки зустрілись з реаліями української держави. Виявляється в селі вже майже рік не працює медичний пункт, і оглядати дитину нема кому. Звернулись в районну лікарню в місті Підгайці, на що отримали відповідь про те, що лікар доїхати не має чим.

Доцільно поцікавитись чому саме не працює медичний пункт в даному селі. І саме це мало б зацікавити і місцеву владу, районну владу. Саме приміщення не так давно було відновлене і закуплене нове обладнання.

null
Фото з мережі Інтернет

Чому тоді вже рік часу люди позбавлені конституційного права на медицину? Можливо складно знайти працівника. Але в місті Підгайці вже понад десять років існує медичний коледж, котрий кожного року випускає молодих спеціалістів. Як тоді місцева влада дбає про майбутнє молоді?

Одні змушені покидати район, оскільки виховувати та ростити дітей там нема можливості, інші змушені покидати по причині пошуку роботи.

Не знаю чи Супрун в цьому винна…

Петро Заставецький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі