Користувач Facebook у групі «Типовий Кременець» написав гнівний пост про нещадне забруднення річки Іква на Кременеччині. У його розповіді ідеться про те, що часто люди переймаються різними проблемами, іноді дрібними, не зважають на те, що приносять неабиякої шкоди довкіллю, або ж не реагують на факти забруднення екології: 

«Накипіло!! Прочитав як працівники Кременецької міської ради збирають папірці вздовж траси. Добра справа, багато лайкі, згідний. Дядько якийсь щуку в нерест упіймав – караул, браконьєр, багато коментарів. Собачку хтось втравив – ужас, не гуманно, ледве не до в’язниці треба запроторити. 

Це все ніби і вірно,але шановні кременчани, що ваше місто робить з річкою. Виїдьте на природу з вудочкою на Ікву за Сапанів, подихайте повітрям з ваших «очисних споруд». Просто слів не вистачає, щоб описати те що там робиться. Всю річку загадили, а зараз же нерест. Легше всього відписку дати,що немає грошей і всі фекалії і хімію в річку зливати,нехай собі пливе, нам тут не смердить і наші діти воду з тих криниць не пють. Робіть щось, пишіть у всі інстанції, поставте скриньку перед міською радою і свої премії туди киньте. Майте совість врешті-решт “борці за чисте довкілля”.

На сайті Кременецької міської ради зареєстрована петиція з вимогою провести реконструкцію очисних споруд міста Кременець і щось не видно вашої підтримки. Навряд чи це чимось допоможе, але свій маленький внесок я зробив. Прохання підтримати», – пише Василь Петручок.

Катерина Богуславська.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #забруднення, #іква, #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #річка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: